Albire dentară profesională

Tot ce trebuie să știi despre albirea dentară profesională.

Aceste tipuri de proceduri vizează domeniul mai mare al esteticii dentare și au rolul de a îndepărta petele de pe dinți apărute pe fondul consumului de alimente ca vinul roșu, ciocolata sau cafeaua sau din cauza fumatului excesiv și de a deschide culoarea naturală a dinților până la obținerea nuanței de alb strălucitor dorită de majoritatea pacienților.

Tratamentele de albire profesională trebuie realizate sub îndrumarea constantă a medicului stomatolog și se recomandă persoanelor cu un smalț dentar puternic și sănătos, capabil să reziste pe toată durata procedurii. Smalțul subțire și deteriorat poate fi afectat de astfel de tratamente, de aceea ele sunt contraindicate persoanelor cu o dantură fragilă.

Procedurile de albire dentară profesională se fac de regulă după detartrajul cu ultrasunete și periajul profesionist și au efect doar asupra dinților naturali, sănătoși, nu și asupra lucrărilor dentare.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Tipuri de tratamente de albire a dinților

Există mai multe metode la care pot apela pacienții pentru a obține zâmbetul armonios și alb pe care și l-au dorit mereu:

  • Gutiera pentru albire – această metodă de albire necesită mai multe ședințe și poate cauza o sensibilitate crescută a dinților
  • Lampa cu ultraviolete – este o metodă modernă care oferă rezultate superioare din punct de vedere estetic, iar culoarea obținută în urma tratamentelor de albire se păstrează pe o perioadă îndelungată

Ce metode de albire profesională pot alege la clinica Dentrust?

La clinica Dentrust, pacienții noștri pot alege tratamente de albire profesională cu lampă și gel. Acesta este unul dintre cele mai moderne, sigure și durabile tratamente de albire disponibile. Gelul de albire acționează asupra dinților iar rezultatele pot fi observate în scurt timp. Țesuturile moi (buze, gingii) sunt izolate și protejate pe toată durata procedurii.

Avantajele unui tratament de albire profesională

În funcție de metoda de albire aleasă, pacienții se pot bucura de dinți mai albi cu până la 10 nuanțe. Rezultatele pot fi sesizate încă de la prima ședință, este un tratament rapid și oferă rezultate pe termen lung – până la 3 ani, în funcție de tehnologia utilizată și de gradul de concentrație a gelului.

Cât durează o ședință de albire profesională?

În medie, tratamentul de albire durează circa o oră. Este recomandat ca pacienții să repete astfel de tratamente o dată pe an, nu foarte des pentru a nu deteriora smalțul dentar. Pentru păstrarea rezultatelor obținute, este indicată folosirea unei paste de dinți speciale cu efect de albire și evitarea alimentelor care pot cauza pete pe dinți – cafea, vin roșu etc.

Tratamente de albire profesională – riscuri și contraindicații

Albirea dentară profesională nu implică de regulă riscuri majore, atât timp cât se realizează într-un mediu controlat și de către o echipă de specialiști. Pot exista situații în care pacientul sesizează o sensibilitate dentară la rece sau cald, dar aceasta dispare de regulă la câteva zile după tratamentul de albire.

Astfel de tratamente nu sunt recomandate în schimb copiilor, persoanelor cu dinți sau gingii sensibile, femeilor gravide sau persoanelor cu alergii la compușii prezenți în gelul de albire (acesta are în componența sa peroxid de hidrogen).

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png