Aparat dentar ClearAligner

Aparat dentar ClearAligner

Aparatul dentar ClearAligner, denumit și Invisalign sau aligner simplu face parte din categoria aparatelor dentare invizibile și reprezintă una dintre cele mai moderne și estetice adiții din sfera tratamentelor ortodontice.  

Aparatul dentar ClearAligner este un dispozitiv de corecție mobil care poate fi îndepărtat cu ușurință de către pacient pentru un grad mai mare de confort, este rezistent la șocuri și oferă rezultate promițătoare.

Construcția sa este una inovatoare pentru un aparat dentar – nu are nici brackeți, nici sârme și este complet transparent, astfel că se integrează armonios alături de dantura naturală a pacientului, este discret și nu atrage atenția asupra sa la vorbire sau masticație.

Aparatul dentar Clear Aligner funcționează prin exercitarea unei presiuni controlate și constante asupra dinților până la obținerea unei alinieri perfecte. Fiecare pacient primește un set individualizat de gutiere iar acestea sunt înlocuite la fiecare 2 săptămâni pentru reușita tratamentului.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Cui i se adresează aparatul dentar ClearAligner?

Fiind un aparat dentar mobil, el nu este indicat pentru tratamentul tuturor afecțiunilor ortodontice. De regulă, el este recomandat persoanelor care nu au probleme severe de ocluzie sau de aliniere a dinților. Însă, medicul specialist este cel care decide, în baza unei consultații și a unor investigații suplimentare dacă un pacient este un candidat potrivit pentru un astfel de aparat dentar.

De aici, după prelevarea amprentei dentare se va confecționa un aligner mobil personalizat folosind tehnologia computerizată 3D.

Cât timp trebuie purtat aparatul?

Pentru rezultate optime, este indicat să purtăm aparatul dentar ClearAligner cel puțin 17 ore cumulat, incluzând și orele din noapte. Durata tratamentului poate varia în funcție de gravitatea afecțiunilor ortodontice, de la câteva luni la un 1 an.

Cum trebuie purtat aparatul?

În funcție de particularitățile fiecărui caz în parte, medicul specialist poate recomanda mai multe seturi de alignere, înlocuite la intervale de câteva săptămâni pentru o aliniere conformă a dinților.

Acest proces este continuat ori de câte ori este nevoie până la deplasarea dinților în poziția corectă și eliminarea problemelor de ocluzie.

De ce să aleg un aparat dentar ClearAligner?

Iată câteva dintre cele mai puternice argumente în favoarea unui aparat dentar ClearAligner:

  • Este practic invizibil, astfel că devine alegerea perfectă pentru pacienții care vor să se bucure de cea mai estetică alternativă disponibilă pe piață, să zâmbească mereu cu încredere și să „uite” că au aparat dentar
  • Este mobil, deci ușor de îndepărtat în timpul meselor. De asemenea, pacientul poate decide când îi este mai comod să îl poarte
  • Este personalizat pentru nevoile unice ale fiecărui pacient, astfel că se asigură o compatibilitate perfectă. Fiecare aparat este creat în laboratorul de tehnică dentară pe baza amprentei dentare unice a pacientului, folosind cele mai noi tehnologii
  • Tratamentul poate începe într-un timp foarte scurt – durata estimativă pentru confecționarea unui aparat dentar ClearAlign este de doar 3-4 săptămâni
  • Nu are structura unui aparat dentar clasic – în lipsa unor elemente ca brackeți sau sârme, confortul resimțit de pacient este mult mai mare la purtare, masticație sau vorbire
  • Poate fi igienizat mult mai ușor – fiind un aparat mobil, poate fi îndepărtat oricând și igienizat cu ușurință. De aceea, scade și riscul pacientului de a dezvolta carii sau boli parodontale
  • Nu provoacă iritații, spre deosebire de aparatele dentare clasice din metal

Permite pacientului să vizualizeze rezultatele – grație ultimelor tehnologii, pacientul poate vedea la cabinet pe calculator cum ar arăta dantura sa la finalul tratamentului și poate decide pe loc dacă ar fi o investiție avantajoasă pentru el.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png