Aparat dentar fix metalic

Aparat dentar fix metalic

Aparatul dentar fix metalic este cel mai utilizat aparat dentar în rândul tinerilor, dar și adulților, este un dispozitiv de corecție clasic, economic și rezistent. Fie că am purtat sau nu un astfel de aparat, cu siguranță îl recunoaștem. Majoritatea specialiștilor îl recomandă la orice vârstă pentru tratamentul malocluziilor și a dinților poziționați greșit.

Aparatul dentar fix metalic este cea mai accesibilă variantă ca preț dintre toate aparatele dentare disponibile pe piață. El poate fi folosit atât pentru corectarea defectelor la nivelul arcadei superioare, cât și la nivelul arcadei inferioare.

Un aparat dentar fix metalic este eficient în corectarea celor mai complexe cazuri clinice, de la probleme ale articulațiilor mandibulare, la malocluzii, însă nu este cea mai estetică opțiune, din cauza faptului că structura sa metalică este vizibilă la vorbire sau masticație.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

De ce să aleg un aparat dentar fix metalic?

Aparatele dentare fixe metalice sunt considerate cele mai eficiente de către specialiști, chiar și în cazul unor deplasări pronunțate ale dinților. Un alt avantaj semnificativ al acestei alternative este prețul. Aparatele dentare fixe metalice sunt mult mai ieftine decât cele din ceramică sau safir, astfel că devin accesibile și pacienților cu buget redus, care nu pun un accent atât de mare pe partea estetică.

Aparatele dentare fixe metalice sunt și foarte rezistente, putând fi folosite și la nivelul molarilor. Brackeții, dar și celelalte elemente de susținere sunt confecționate din metal pentru o rezistență mai mare la presiune și la șocuri.

Aparatele dentare fixe metalice sunt o opțiune atractivă și pentru că se adresează aproape oricui. Ele pot fi purtate atât de adolescenți, cât și de adulți.

Spre deosebire de aparatele dentare din safir, de exemplu, cele metalice fixe reduc durata tratamentului ortodontic, astfel că pacienții au parte de rezultate promițătoare mult mai repede.

Dezavantaje ale aparatului dentar fix metalic

Deși rezultatele obținute în urma tratamentului ortodontic folosind un aparat dentar fix metalic sunt foarte bune, cel mai mare dezavantaj al acestora este estetica.

Aparatele dentare metalice sunt vizibile la vorbire și masticație, putând fi observate cu ochiul liber chiar și de la distanță, spre deosebire de cele din ceramică sau safir. Acest lucru poate fi un mare dezavantaj pentru pacienții tineri sau pentru persoanele care își doresc o alternativă de tratament estetică pentru că le poate fi afectată încrederea în sine.

Cu toate acestea, și aparatele dentare fixe metalice pot fi personalizate cu elastice colorate sau ligaturi transparente, o variantă indicată mai ales în cazul copiilor mici pentru a-i obișnui cu purtarea aparatului dentar.

Un alt dezavantaj, specific tuturor dispozitivelor fixe este faptul că igienizarea se face mai greu iar presiunea exercitată pe maxilar este mai mare, de aceea pacienții se pot confrunta cu sensibilitate dentară, depuneri de tartru sau carii dentare.

Dacă sunt respectate toate indicațiile din planul de tratament - utilizarea periuței ortodontice, a apei de gură și a aței dentare, vizitele periodice la medicul specialist pentru reglarea aparatului, precum și indicațiile legate de alimentație, riscul de a dezvolta carii poate fi redus semnificativ.

Nu în ultimul rând, unele persoane pot dezvolta alergii la aparatele dentare metalice.

Cât durează să mă obișnuiesc cu un aparat dentar fix metalic?

Perioada de acomodare cu purtarea unui aparat dentar fix metalic poate fi puțin mai mare decât în cazul altor tipuri de aparate dentare. În primele săptămâni de tratament, pacienții pot sesiza disconfort, durere sau iritații gingivale, însă simptomele dispar de la sine, dacă aparatul este fixat și reglat corespunzător.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png