Aparat dentar lingual 2D

Aparat dentar lingual 2D

Aparatele dentare linguale intră în categoria celor mai moderne aparate dentare de pe piață la momentul de față. Denumite și aparate dentare invizibile, ele se remarcă prin faptul că, spre deosebire de alte dispozitive de corecție a poziției defectuoase a dinților, brackeții nu sunt dispuși la vedere, pe partea frontală a danturii, ci în partea din spate a dinților.

Tehnica linguală de corecție a danturii este una nouă și inovatoare în domeniul tratamentelor ortodontice pentru că oferă un grad crescut de confort pacienților, elimină jena la purtare pentru că elementele de corecție nu sunt vizibile, iar rezultatele obținute sunt la fel de promițătoare ca în cazul unui aparat dentar clasic.

Chiar dacă elementele aparatului sunt dispuse în partea din spate a dinților, ele acționează pentru a asigura o aliniere conformă a dinților în același mod. Brackeții, sârma și arcul dentar exercită forță pentru a deplasa dinții în poziția corectă exact ca un aparat dentar clasic.

Aparatele dentare linguale sunt de mai multe tipuri în funcție de brackeți sau de alte particularități ale construcției – aparate dentare linguale 2D, aparate dentare linguale 3D, WIN sau Incognito.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Aparat dentar lingual 2D – tot ce trebuie să știi

Aparatul dentar lingual 2D poartă acest nume pentru că utilizează tehnologia linguală, dar și datorită brackeților 2D din componența sa.

Brackeții 2D sunt recunoscuți pentru faptul că sunt cei mai plați de pe piață, având o înălțime cuprinsă între 1.3 și 1.65 mm. Această particularitate a construcției sigură un confort crescut la purtare și nu jenează pacientul. În cazul aparatului dentar lingual 2D, atât brackeții, cât și sârmele și arcurile sunt dispuse pe suprafața posterioară a dinților, spre deosebire de aparatele dentare clasice, metalice sau din ceramică.

Brackeții 2D au marginile rotunjite pentru a nu genera inconveniențe sau durere. Această structură inovatoare nu irită gingia și îi permite pacientului să vorbească și să mănânce cu o mai mare ușurință.

Din punct de vedere estetic, un aparat dentar lingual 2D este alegerea perfectă pentru pacienții care vor să aibă parte de toate beneficiile unui aparat dentar modern, fără ca nimeni să știe că îl poartă. Este practic invizibil dacă privești din partea frontală a dinților – doar pacientul și medicul specialist vor ști de existența sa.

Acest lucru elimină jena și compromiterea încrederii în sine a adulților sau chiar a adolescenților, motivul principal pentru care majoritatea persoanelor evită un aparat dentar metalic clasic.

Mai mult, un aparat dentar lingual 2D scurtează semnificativ durata tratamentului ortodontic. Presiunea este aplicată direct pe dinți iar rezultatele se produc mult mai rapid în acest fel.

Cu toate acestea, aparatul dentar lingual 2D nu este recomandat pentru corecția tuturor defectelor ortodontice. Doar medicul specialist poate decide dacă aceasta este o variantă de tratament optimă în urma unor consultații și investigații.

Cât durează să mă obișnuiesc cu purtarea unui aparat dentar lingual 2D?

În general, pacienții tolerează mai bine un astfel de aparat în primele zile de tratament pentru că este aplicat pe partea interioară a dinților și are o construcție rotundă care nu lezează gingiile. De asemenea, datorită structurii plate a brackeților, gradul de confort resimțit va fi mai mare.

În cazul oricărui aparat dentar fix, pacienții pot simți inconveniențe la început pentru că va fi o senzație de corp străin, însă ele trec de la sine. Perioada de adaptare variază în funcție de caz (între 1-4 săptămâni).

Chiar dacă un aparat dentar lingual 2D are o construcție diferită față de un aparat dentar clasic, metalic, este important ca pacientul să respecte aceleași indicații din planul de tratament – să evite alimentele lipicioase, crocante sau tari.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png