Aparat dentar lingual Incognito

Aparat dentar lingual Incognito

Aparatul dentar lingual Incognito este un aparat dentar invizibil care are la bază tehnologia linguală, una dintre ultimele noutăți din sfera tratamentelor ortodontice. Tehnologia constă în ascunderea tuturor componentelor unui aparat dentar clasic (brackeți, ligaturi, arcuri) prin dispunerea acestora pe partea posterioară a dinților.

Chiar și în cazul altor alternative moderne de corecție a defectelor de poziționare a dinților sau de ocluzie (aparate dentare ceramice sau din safir), aceste elemente sunt insesizabile, dar totuși rămân vizibile.

În cazul aparatului dentar lingual incognito, elementele sunt invizibile la vorbire sau masticație, ceea ce îl transformă în una dintre cele mai estetice opțiuni pentru pacienți.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Aparat dentar lingual Incognito - avantaje și dezavantaje

Majoritatea pacienților se simt jenați de un aparat dentar fix clasic, metalic și deseori amână sau abandonează complet tratamentul ortodontic tocmai din această cauză. Un aparat dentar lingual incognito devine, astfel, o alternativă avantajoasă pentru această categorie de pacienți, preocupată de aspectul estetic pe toată durata tratamentului.

Un aparat dentar invizibil crește gradul de încredere în sine pentru că pacientul uită practic de existența sa, poate vorbi în public, poate mânca și zâmbi fără griji. Cu siguranță cel mai mare avantaj al aparatului dentar lingual incognito este cel cosmetic.

Și din punct de vedere funcțional, acest dispozitiv ortodontic vine cu câteva beneficii notabile pentru pacient. Rezultatele obținute sunt la fel de promițătoare, precise și de lungă durată ca cele obținute prin folosirea unui aparat dentar clasic.

În plus, perioada tratamentului este mai scurtă în cazul utilizării unui aparat dentar lingual incognito, iar componentele sale sunt alcătuite din materiale de înaltă calitate. De exemplu, brackeții sunt confecționați din aliaj de aur, un material rezistent care nu provoacă alergii.

Un alt avantaj semnificativ este construcția aparatului și dispunerea sa pe partea posterioară a dinților. Acest lucru previne leziunile la nivelul gingiei sau al smalțului dentar și asigură o igienizare mai ușoară a aparatului, riscul de a dezvolta tartru sau carii dentare fiind minimizat în acest fel.

Mai mult, fiecare aparat dentar lingual incognito este personalizat. Toate elementele sale (brackeți, arcuri, sârme) sunt confecționate special pentru confortul fiecărui pacient și pentru particularitățile fiecărui caz clinic. El poate fi purtat de oricine – copii, adolescenți sau adulți.

Există și câteva dezavantaje în cazul alegerii unui aparat dentar lingual incognito. Având în vedere faptul că tehnologia care stă la baza sa este una foarte nouă, doar anumiți specialiști în ortodonție dețin competențele necesare pentru a concepe un plan de tratament adecvat sau pentru a monta și ajusta un astfel de aparat.

Un alt dezavantaj poate fi și faptul că acest aparat dentar nu este recomandat pentru corectarea tuturor defectelor ortodontice și este posibil să nu ofere rezultate mulțumitoare pentru cele severe. Și costul poate fi considerat un impediment în alegerea unui aparat dentar lingual incognito, acesta fiind mai scump față de aparatele dentare ceramice sau din metal.

La ce trebuie să mă aștept când încep să port aparat dentar lingual incognito?

Orice aparat dentar fix impune o perioadă de acomodare și acceptare care poate varia între 1-4 săptămâni sau mai mult în funcție de specificul fiecărui caz. În ceea ce privește aparatul dentar lingual incognito, pacienții pot sesiza câteva dificultăți la nivelul pronunției pe parcursul acestei perioade de obișnuire, dar ele vor dispărea treptat de la sine.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png