Aparat dentar lingual Win

Aparat dentar lingual Win

Aparatul dentar lingual Win face parte din categoria aparatelor dentare invizibile, alături de cel Incognito sau cel Invisalign.

Acest tip de aparat dentar se remarcă prin faptul că are un design compact și subțire, cu brackeți eleganți și plați, conferind precizie și eficacitate tratamentului pe o perioadă considerabil mai scurtă. Brackeții urmăresc conturul natural al dinților, astfel că se asigură presiunea optimă necesară realinierii fiecărui dinte în parte.

Aparatul dentar lingual Win se adresează oricui, atât persoanelor tinere (copii și adolescenți), cât și adulților și poate fi folosit cu succes în tratarea unei palete largi de afecțiuni ortodontice, de la cazuri ușoare la cazuri complexe (malocluzii, spațieri dentare, dinți erupți strâmb etc.).

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Aparat dentar lingual Win – de ce să îl aleg?

Cel mai mare avantaj al unui aparat dentar lingual Win este cel estetic. Purtătorul are parte de un dispozitiv de corecție ortodontic practic insesizabil la vorbire, masticație sau cântat și își poate desfășura activitățile zilnice fără jenă sau disconfort. Aparatul dentar lingual Win este practic insesizabil de la distanță, dar și de la apropiere.

Un alt avantaj semnificativ este dat de calitatea componentelor și de structura unică a aparatului. În cazul tuturor aparatelor linguale, brackeții și elementele de susținere ale aparatului sunt dispuse pe partea interioară a dinților. Din acest motiv, și riscul de apariție al iritațiilor este mai scăzut, aparatul este mai ușor de igienizat și pot fi prevenite depunerile de tartru și cariile.

Brackeții sunt realizați din oțel inoxidabil iar curbura arcurilor se reglează folosind tehnologia computerizată pentru ca pacientul să aibă parte de un aparat personalizat care îmbracă perfect suprafața interioară a dinților.

Rezultatele obținute prin purtarea unui astfel de aparat sunt mult mai rapide în comparație cu un aparat dentar clasic și se păstrează în timp. Datorită distribuției optime a presiunii pe maxilar, dinții de pe ambele arcade dentare pot fi realiniați concomitent.

Un alt argument în favoarea unui aparat dentar lingual Win este faptul că poate fi personalizat pentru nevoile unice ale fiecărui pacient sau caz clinic. Ele sunt confecționate folosind tehnologia CAD/CAM pentru un tratament de o înaltă precizie, iar construcția lor unică elimină câteva dintre problemele frecvente experimentate de pacienți la purtarea unui aparat dentar fix clasic (dificultăți la vorbire sau masticație, dureri de maxilar etc.).

Aparatul dentar lingual Win este o variantă mai accesibilă ca preț față de aparatul dentar lingual Incognito, fiind o opțiune pentru persoanele care caută o alternativă de tratament plăcută din punct de vedere estetic la un cost mai redus.

Există și dezavantaje?

Pentru aplicarea și ajustarea unui aparat dentar lingual Win, pacienții trebuie să găsească specialiști în ortodonție cu anumite competențe și acreditări, fiind un dispozitiv complex.

Un alt dezavantaj este costul ridicat al unui astfel de aparat dentar în comparație cu varianta clasică. În plus, purtarea sa impune și controale regulate la cabinetul stomatologic, o dată la 4 săptămâni.

Cât timp trebuie să port un aparat dentar lingual Win?

În funcție de severitatea problemei ortodontice, tratamentul poate dura între 12-24 luni. Medicul specialist este cel care decide cât timp trebuie purtat aparatul în urma consultațiilor și investigațiilor anterioare.

Durata se poate extinde dacă apar complicații sau dacă pacientul nu a respectat indicațiile din planul de tratament (evitarea alimentelor tari sau crocante, evitarea anumitor băuturi etc.).

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png