Aparat dentar safir

Aparat dentar safir

Aparatul dentar safir, denumit și aparat dentar transparent sau invizibil este cea mai modernă și estetică alternativă pentru pacienții care vor să se bucure de o dantură armonioasă și să corecteze eficient defectele de ocluzie sau de aliniere a dinților, fără a le fi afectată încrederea în sine pe perioada tratamentului.

Spre deosebire de un aparat dentar fix metalic, vizibil la vorbire sau masticație, aparatul dentar din safir este aproape insesizabil, este elegant și discret și se aseamănă din punct de vedere al construcției cu o bijuterie. Acest dispozitiv de corecție din safir poate fi folosit la orice vârstă, el este încadrat tot în categoria aparatelor dentare fixe, însă se diferențiază prin estetica superioară oferită.

Aparatul dentar safir poate fi folosit pentru tratamentul diverselor probleme ortodontice (malocluzii, eliminarea spațiilor interdentare etc.) și este indicat fără probleme la orice vârstă.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Aparat dentar safir – avantaje și dezavantaje

Cele mai mari avantaje ale unui aparat dentar safir sunt de ordin estetic – construcția elegantă, asemănătoare cu o bijuterie, transparența componentelor care îl fac practic insesizabil de la distanță, brackeții discreți care nu se colorează etc. În plus, în cazul acestui aparat dentar, brackeții sunt lipiți de dinți, fiind ușor de îndepărtat.

Atât arcul metalic, cât și elasticele și sârmulițele sunt fie vopsite în alb, fie transparente, motiv pentru care aparatul dentar safir este alegerea perfectă pentru pacienții care nu vor să se simtă stânjeniți de purtarea unui aparat dentar metalic fix, vizibil.

Un alt avantaj semnificativ al acestui dispozitiv de corecție este de ordin funcțional. Safirul este recunoscut pentru duritatea și rezistența sa, fiind al doilea material ca duritate după diamant în tratamentele stomatologice. Șansele ca brackeții să se rupă sunt, astfel, foarte mici pentru că aceștia sunt confecționați din cristale de safir prin intermediul unei tehnologii moderne de prelucrare. Mai mult, ei imită perfect culoarea naturală a dinților fiecărui pacient.

Aceste proprietăți ale safirului mai oferă un avantaj pacienților care aleg acest tip de aparat dentar – protecția dinților împotriva bacteriilor, resturilor alimentare și depunerilor de tartru. Astfel, scade riscul de a dezvolta carii sau boli parodontale pe toată durata tratamentului. În plus, aparatul dentar safir este și mai ușor de igienizat de către pacient pentru că nu reține resturile alimentare și nu se colorează.

Safirul nu provoacă alergii, este un material biocompatibil, de aceea aparatul denar safir poate fi purtat chiar și de pacienții cu sensibilitate dentară.

Un dezavantaj al aparatului dentar safir este prețul mai mare în comparație cu alte tipuri de aparate dentare (ceramic sau metalic). De asemenea, în unele cazuri, purtarea acestui tip de aparat dentar poate extinde durata tratamentului din cauza fricțiunii dintre sârme și brackeți.

Indicații suplimentare

La scurt timp după purtarea unui aparat dentar safir, pacienții pot sesiza sensibilitate dentară și durere, dar acest lucru este valabil în cazul oricărui aparat dentar. Senzațiile neplăcute inițiale vor trece de la sine în următoarele zile.

Specialistul în ortodonție poate prescrie analgezice pentru a diminua disconfortul. În plus, pe durata tratamentului, specialistul va recomanda evitarea alimentelor tari, lipicioase sau crocante și folosirea unei periuțe de dinți speciale pentru o igienizare corespunzătoare.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png