Coroană dentară

Generalități despre coroana dentară.

Coroanele dentare sunt lucrări realizate în laboratorul de tehnică dentară în funcție de mărimea, forma și culoarea dinților naturali ai pacientului și sunt cimentate definitiv după un proces de șlefuire a dinților.

Coroanele dentare au avantajul de a putea fi realizate rapid, în doar câteva ședințe și, în funcție de materialul ales, de a se integra perfect alături de ceilalți dinți naturali, ajutând pacienții să obțină un zâmbet armonios. În plus, ele au o durată mare de viață situată în medie între 5 și 15 ani, iar aceasta poate fi extinsă dacă pacientul le îngrijește corespunzător (evită alimentele lipicioase și tari, acordă atenție igienei orale prin utilizarea periuței de dinți și a aței dentare).

Pentru că sunt lucrări protetice mici, coroanele dentare necesită o perioadă de acomodare pentru pacient, însă în general sunt tolerate bine iar această perioadă de acceptare este mai scurtă decât în cazul implanturilor sau altor proceduri dentare mai invazive.

Coroanele dentare sunt aplicate de regulă în cazul în care dintele pacientului a fost afectat în mod semnificativ de caria dentară, iar clasicele plombe nu sunt suficiente pentru a reface țesutul. Astfel, coroanele protetice înlocuiesc partea de dinte pierdut și preiau toate funcțiile acestuia. Coroanele pot fi aplicate însă și doar din considerente estetice în situațiile în care ne dorim o anumită formă sau culoare a dinților.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Cum identificăm un candidat potrivit pentru o coroană dentară?

Coroanele dentare pot fi aplicate pe dinți sănătoși sau pe dinți tratați în mod corespunzător. Țesutul dentar al pacientului trebuie să fie îndeajuns de rezistent pentru a susține coroana, mai ales că în majoritatea cazurilor este nevoie de un proces de șlefuire a dinților înainte de inserarea propriu-zisă a coroanei iar șlefuirea duce la pierderea unei mari părți din dintele natural.

Tipuri de coroane dentare

Evoluția tehnicilor dentare moderne a dus la diversificarea materialelor din care pot fi alcătuite coroanele dentare, astfel că în prezent pacienții au la dispoziție mai multe opțiuni, în funcție de fiecare caz în parte, dar și de rezultatele estetice dorite.

Coroanele dentare pot fi, astfel, împărțite în mai multe categorii:

  • Coroana ceramică – este una dintre cele mai avantajoase alegeri pentru pacienți, datorită faptului că imită cel mai bine aspectul dinților naturali, ajută la obținerea unor rezultate estetice superioare și rezistă foarte mult în timp. Există coroane integrale din ceramică, din zirconiu (un tip special de ceramică de culoarea albă), cu schelet metalic simplu sau cu schelet din aur iar fiecare variază din punct de vedere al costurilor
  • Coroana dentară compozită – este un tip de coroană mai ieftin și mai puțin rezistent față de cele din ceramică sau zirconiu. Coroanele dentare compozite sunt alcătuite dintr-un schelet metalic de susținere acoperit de compozit
  • Coroane acrilice – acestea sunt destinate de regulă restaurărilor provizorii, nu lucrărilor permanente, având un grad de rezistență scăzut

Ce coroane dentare pot alege la clinica Dentrust?

La clinica Dentrust, le-am pregătit clienților noștri mai multe variante de coroane dentare în funcție de particularitățile fiecărui caz, de buget, dar și de criteriile importante pentru aceștia (rezistență, estetică etc.). Oferta noastră cuprinde următoarele tipuri de coroane dentare:

  • Coroană dentară metaloceramică semifizionomică
  • Coroană dentară metaloceramică total fizionomică
  • Coroana dentară metaloceramică total fizionomică pe implant
  • Coroană dentară ceramică presată (fără schelet metalic)
  • Coroană dentară ceramică pe schelet de zirconiu
  • Coroană dentară ceramică presată pe implant
  • Coroana dentară ceramică schelet zirconic pe implant
Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png