Coroană dentară ceramică pe schelet de zirconiu

Coroană dentară ceramică pe schelet de zirconiu

Din ce în ce mai mulți pacienți aleg o coroană dentară ceramică pe schelet de zirconiu. Această restaurare protetică este din ce în ce mai populară ca alternativă la clasicele coroane metalo-ceramice. Ea îmbină două materiale des utilizare în stomatologie, recunoscute pentru calitățile și durabilitatea lor – ceramica sau porțelanul, care conferă un aspect estetic superior oricărei lucrări și zirconiul, recunoscut pentru rezistența sa la șocuri și presiune.

Zirconiul a început să fie foarte apreciat de specialiști datorită faptului că imită foarte bine nu doar aspectul natural al dinților, ci și componența țesutului dentar, astfel că nu favorizează depunerea plăcii bacteriene. Atât coroanele integrale din zirconiu, cât și cele pe schelet de zirconiu redau cel mai bine funcția estetică, dar și masticatorie a dinților.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

De ce să aleg o coroană dentară ceramică pe schelet de zirconiu?

Această coroană dentară este mai rezistentă decât o coroană integral ceramică și în același timp mult mai plăcută din punct de vedere estetic față de o coroană integral metalică.

Fiindcă scheletul este alcătuit din zirconiu, un material rezistent la șocuri, o coroană dentară ceramică pe schelet de zirconiu poate fi utilizată fără probleme pentru restaurări dentare în zonele frontale sau laterale ale maxilarului, fără a exista riscul de fractură sau desprindere a lucrării. Gradul de rezistență la masticație este mult mai mare față de o coroană integral ceramică.

Atât zirconiul, cât și ceramica sunt materiale care au avantajul translucidității, adică reflectă lumina naturală, oferindu-i pacientului o restaurare dentară cât mai fidelă și armonioasă alături de dinții vecini.

Un alt motiv pentru care o coroană dentară ceramică pe schelet de zirconiu este avantajoasă vizează biocompatibilitatea materialelor. Spre deosebire de coroanele metalice care pot genera reacții alergice în rândul anumitor categorii de pacienți, zirconiul și ceramica sunt bine tolerate de organism, dar și de țesuturile moi și nu există riscul apariției alergiilor.

În plus, zirconiul nu corodează în timp. În cazul coroanelor metalo-ceramice, după retracția gingiei și o purtare îndelungată a lucrării, apare o dungă cenușie, inestetică la baza lucrării. Dacă pacientul alege în schimb varianta unei coroane dentare ceramice pe schelet de zirconiu, această problemă dispare. Mai mult, aceste lucrări protetice elimină sensibilitatea dentară la cald sau rece, spre deosebire de cele metalo-ceramice.

Tehnologia modernă care stă la baza realizării coroanelor dentare ceramice pe schelet de zirconiu este un alt argument în favoarea acestor lucrări. Ele sunt realizate prin tehnologia CAD/CAM (frezare computerizată) după prelevarea amprentei pacientului. Se prelucrează un bloc de zirconiu care va constitui scheletul lucrării, urmând ca apoi să fie adăugate straturile de ceramică.

Această tehnologie este deosebit de precisă, asigurând o potrivire ideală, indiferent de complexitatea cazului, riscul de respingere al lucrării fiind minimal.

Un ultimul argument în favoarea acestor lucrări este gradul ridicat de adresabilitate. Ele pot fi folosite pentru a reda funcția estetică și masticatorie a dinților sever mineralizați, atacați de boli parodontale sau carii adânci sau pot fi aplicate peste implanturi dentare pentru un rezultat estetic superior.

Care sunt dezavantajele?

Costurile unei coroane dentare ceramice pe schelet de zirconiu sunt în prezent destul de ridicate în comparație cu prețul aferent coroanelor dentare integral metalice, integral ceramice sau metalo-ceramice, datorită tehnologiei moderne folosite, dar și a calității materialelor.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png