Coroană dentară metaloceramică total fizionomică

Coroană dentară metaloceramică total fizionomică

Coroanele dentare metaloceramice sunt restaurări protetice clasice și larg utilizate în stomatologie. Aceste tipuri de coroane dentare sunt destinate mai ales zonei molarilor și a premolarilor, unde forțele masticatorii sunt mari.

Ele sunt folosite ca o ultimă etapă de tratament pentru redarea funcționalității și esteticii dinților grav afectați de caria dentară sau sever demineralizați sau pentru acoperirea unui implant dentar.

Coroana dentară metaloceramică total fizionomică este un tip de coroană dentară alcătuit dintr-un schelet metalic și o parte exterioară din ceramică. Spre deosebire de varianta semifizionomică, partea metalică rămâne ascunsă, ea este acoperită total de un strat de porțelan, crescând potențialul estetic al lucrării.

Ceramica este un material folosit în stomatologie mai ales datorită capacității sale de a oferi transluciditate restaurărilor dentare, adică un rezultat cât mai apropiat ca nuanță de smalțul dentar natural al pacientului.

În funcție de metalul folosit ca suport, coroana poate căpăta o rezistență mai mare sau alte proprietăți. O coroană dentară metalo-ceramică total fizionomică poate avea un schelet din metale nenobile (crom, nichel) sau nobile (aur sau argint).

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

De ce să aleg o coroană dentară metaloceramică total fizionomică?

Această alegere le oferă pacienților cele mai mari beneficii estetice din întreaga categorie a coroanelor metalice. Ea este cea mai plăcută din punct de vedere cosmetic, superioară ca aspect atât coroanei integral metalice, cât și celei metaloceramice semifizionomice.

O coroană dentară metaloceramică total fizionomică îmbină cel mai bine rezistența superioară a scheletului metalic cu estetica ceramicii. Ea are o durată de viață extinsă de până la un deceniu sau chiar mai mult, de aceea este indicată pentru restaurări dentare în părțile laterale ale maxilarului, mai ales în zona molarilor sau premolarilor. În plus, restaurările cu coroane dentare metaloceramice sunt mult mai rezistente în timp față de restaurările integral ceramice, unde riscul de fractură și deteriorare este mai mare.

Nuanța aleasă este în conformitate cu nuanța dinților naturali ai pacientului iar, pentru că este o coroană total fizionomică, diferențele vor fi minore și practic insesizabile la vorbire, masticație, cântat sau zâmbit.

Un alt avantaj al acestei variante este că o coroană dentară metaloceramică total fizionomică poate fi folosită pentru o varietate de restaurări dentare, de la cele ale dinților afectați de parodontoză la cele ale dinților afectați în profunzime de carii dentare, eliminând în unele cazuri necesitatea unui implant dentar sau a unei extracții dentare dureroase.

Nu în ultimul rând, și costul este avantajos în cazul unei astfel de lucrări dentare. O coroană metaloceramică total fizionomică este accesibilă chiar și pacienților cu un buget redus și le oferă avantajul rezistenței pe termen lung și a unei estetici medii.

Care sunt dezavantajele?

Deși coroana dentară metaloceramică total fizionomică este cea mai estetică opțiune la care poate apela un pacient din categoria coroanelor metalice, există totuși câteva dezavantaje în alegerea ei.

În primul rând, pentru inserarea unei astfel de coroane, este nevoie de o șlefuire a dinților, o procedură invazivă și dureroasă în urma căreia se pierde o cantitate mare de țesut dentar.

Următorul dezavantaj pe care îl vom menționa este specific tuturor restaurărilor dentare metalice – odată cu trecerea timpului și cu retracția gingivală, suportul metalic subgingival se va descoperi și va apărea o dungă de culoare închisă, inestetică, la baza lucrării. Din această cauză, aceste tipuri de coroane nu sunt recomandate pentru restaurări frontale ale dinților.

Nu în ultimul rând, unii pacienți pot dezvolta alergii la suportul metalic, dacă acesta este confecționat din metale nenobile cum este cromul sau nichelul.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png