Fațete dentare

Tot ce trebuie sa știi despre fațetele dentare.

Pentru că au mai degrabă un rol estetic, fațetele dentare nu sunt capabile să îmbunătățească aspecte ca masticația sau rezistența unui dinte cariat, însă îi oferă pacientului confortul de a avea dinți albi pe o perioadă îndelungată, fără a mai apela periodic la tratamente de albire.

Fațetele sunt ușor de aplicat, își păstrează culoarea pe o perioadă nedeterminată iar aplicarea lor nu presupune o procedură dureroasă sau invazivă pentru pacient, astfel că acestea sunt printre cele mai populare alternative alese de cei care vor să-și reinventeze complet zâmbetul.

Fațetele dentare sunt proiectate la început pe calculator. Procedura începe cu analiza trăsăturilor feței pacientului și a zâmbetului. De acolo, se pot crea fațete personalizate în funcție de dimensiunea, poziția și forma dinților pentru ca acestea să se integreze perfect în cavitatea bucală a pacientului iar el să o poată obține un zâmbet armonios.

De regulă, fațetele sunt realizate din material ceramic datorită rezistenței, dar și capacității materialului de a imita strălucirea dinților naturali, dar pot fi realizate și din compozit sau zirconiu. În funcție de materialul ales, costurile și calitatea rezultatelor estetice obținute pot varia.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Tipuri de fațete dentare.

  • Fațete ceramice Emax – sunt printre cele mai moderne alternative disponibile pe piață, rezultatele obținute fiind superioare din punct de vedere estetic. Aceste fațete sunt realizate din porțelan, redau foarte fidel aspectul dinților naturali și au o rezistență foarte mare. La Clinica Dentrust, poți alege fațete ceramice Emax într-o paletă largă de culori pentru ca tu să obții zâmbetul armonios pe care ți-l dorești!
  • Fațete dentare din zirconiu – destinate lucrărilor mai complexe care necesită reparații ample
  • Fațete dentare din compozit – utilizate de regulă ca fațete provizorii

Când se recomandă aplicarea fațetelor dentare?

Fațetele dentare sunt recomandate tuturor pacienților care vor să-și îmbunătățească aspectul estetic al dinților, însă ele pot fi soluții avantajoase și pentru restaurarea dinților fisurați sau tociți sau pentru a elimina spațiile inestetice dintre dinți.

Însă, există și o serie de situații în care un pacient nu este un candidat potrivit pentru fațete dentare – dacă suferă de afecțiuni parodontale sau de bruxism (scrâșnitul dinților).

Beneficiile alegerii fațetelor dentare

În funcție de modelul ales, fațetele dentare pot fi aplicate chiar și în două ședințe. Procedura aplicării fațetelor este minim-invazivă pentru pacient, nu este dureroasă, acesta are posibilitatea de a previzualiza pe calculator cum va arăta viitorul său zâmbet, se pot obține dinți în nuanțele de alb dorite de pacient, fațetele sunt rezistente la pete și, nu în ultimul rând, reușesc să ajute pacienții să obțină o estetică superioară a zâmbetului și să-și recapete încrederea în sine.

Sugestii de îngrijire a fațetelor dentare

Indiferent de tipul fațetei dentare alese, este indicat să evităm alimentele tari (nuci, mere etc.) pentru că poate apărea riscul deteriorării acestora, să respectăm principiile de bază ale igienei orale și să ne prezentăm la cabinetul stomatologic cel puțin o dată la 6 luni pentru o igienizare și un periaj profesionist.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png