Fațete dentare ceramice e-max

Fațete dentare ceramice e-max

Fațetele dentare sunt lucrări protetice aplicate pe suprafața dinților naturali pentru a îmbunătăți aspectul acestora. Rolul lor este unul mai degrabă estetic, deși pot aduce și avantaje funcționale. În general, fațetele dentare sunt o soluție viabilă pentru pacienții care nu sunt mulțumiți de forma, culoarea sau poziția dinților.

Ele pot fi confecționate din mai multe materiale, în funcție de rezultatul final dorit, dar și de bugetul pacientului – ceramică, zirconiu sau material compozit. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale distincte.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Fațete dentare ceramice e-max – de ce să le aleg?

Fațetele dentare ceramice e-max, denumite și fațete dentare integral ceramice reprezintă o alternativă avantajoasă pentru toți pacienții care își doresc fațete care îmbină estetica superioară cu rezistența și flexibilitatea.

Fațetele dentare ceramice e-max se remarcă prin faptul că imită perfect aspectul dinților naturali, au un risc scăzut de fracturare și se îmbină armonios cu dinții naturali. Din aceste motive, ele sunt alegerea ideală pentru pacienții cu dinți colorați neuniform, inegali sau erupți necorespunzător. În plus, pentru că materialul ceramic din componența acestor fațete are anumite cristale similare ca structură cu dintele natural, pacientul nu va simți disconfort la purtare.

Alte avantaje ale acestor fațete sunt gama extinsă de culori din care pacientul poate alege și capacitatea lucrărilor de a reflecta lumina naturală. Astfel, nuanța de alb obținută va fi întocmai cea pe care și-o dorește pacientul și nu vor apărea diferențe vizibile (zone cu alb strălucitor și zone mai puțin albe).

Fațetele dentare ceramice e-max se remarcă și printr-o durată de viață extinsă, de peste 15 ani. Ele pot fi realizate rapid în laboratorul de tehnică dentară și pot fi aplicate atât prin șlefuirea dintelui natural, cât și fără această etapă. Cel mai mare avantaj este durata redusă de timp a tratamentului, procedura de aplicare și definitivare a fațetelor putând fi realizată în doar 2 ședințe.

Mai mult, acestea necesită preparație minimă și nu sunt invazive pentru pacient, fiind în general acceptate foarte bine de către organism.

Cum se realizează fațetele dentare ceramice e-max?

În prima ședință, specialistul determină ce tip de fațetă dentară este cea mai potrivită pentru pacient și consultă cerințele acestuia în materie de formă sau culoare. Înainte de aplicarea oricăror fațete dentare, este necesară o igienizare profesionistă a dinților. De aici, în funcție de tipul ales, va fi necesară șlefuirea dinților sau nu.

În cazul fațetelor dentare ceramice e-max, această etapă nu este neapărat necesară dar dacă este nevoie de șlefuire, nu se va pierde o mare parte din smalț și nici nu va fi necesară scoaterea nervului.

După prelevarea amprentei și realizarea fațetelor dentare în laboratorul de tehnică dentară prin tehnologia CAD/CAM, ele vor fi în prima fază fixate provizoriu pentru ca pacientul să testeze potrivirea cu dinții naturali. Dacă totul decurge cum trebuie și nu apar inconveniențe, ele pot fi fixate definitiv folosind un adeziv special.

Indicații și contraindicații

Candidații potriviți pentru fațete dentare ceramice e-max sunt persoanele cu dinți poziționați incorect, cu o formă sau culoare inestetică. În schimb, aceste fațete nu pot fi aplicate pe dinți cariați, cu plombe mari sau foarte erodați.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png