Gutieră pentru albire

Gutieră pentru albire

Nuanța dinților noștri este influențată atât de moștenirea genetică sau de vârstă, cât și de factori care țin de stilul de viață. Igiena orală deficitară, fumatul, consumul de cafea, ceai sau de anumite alimente pot, în timp, schimba nuanța naturală a danturii noastre.

Foarte mulți pacienți apelează la tratamente de albire profesională a dinților fie la cabinetul stomatologic, fie la domiciliu, pentru a reda albul natural al dinților sau pentru a obține dinți mai albi cu câteva nuanțe din considerente estetice.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Tratamente pentru albirea dinților – informații generale

Fie că alegi varianta unei gutiere pentru albire, fie că recurgi la alte tratamente profesioniste, important de reținut este că gradul de albire al dinților în urma acestor proceduri este, bineînțeles, diferit de pacient la pacient. Acesta variază în funcție de coloranții la care au fost expuși dinții sau de cantitatea de depuneri cauzate de fumat sau consumul prelungit de cafea.

Tocmai din aceste motive, tratamentele de albire sunt recomandate persoanelor care au colorații ușoare sau medii ale dinților. În cazul celor accentuate, tratamentul va fi mult mai îndelungat.

Gutieră pentru albire – ce este și cum funcționează?

Gutiera pentru albire este un dispozitiv din plastic transparent, moale și elastic care se atașează pe arcadele dentare. Ea poate fi folosită atât la domiciliu, cât și la cabinetul stomatologic. Gutierele pentru albire vin însoțite de un gel special care asigură albirea uniformă a suprafeței fiecărui dinte pe perioada purtării acestora. Gutiera pentru albire poate fi achiziționată atât de la farmacie, cât și realizată special pentru pacient la cabinetul stomatologic. Cea de-a doua variantă este recomandată pentru a obține cele mai bune rezultate.

În funcție de indicațiile specialistului și de gradul de concentrație al gelului folosit, gutiera pentru albire poate fi utilizată pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, peste zi sau chiar noaptea. Procesul de albire are loc treptat, de aceea pacienții trebuie să aibe răbdare înainte de a sesiza diferențe notabile la zâmbetul lor, mai ales dacă dinții acestora au colorații accentuate, fie de la fumat, fie de la consumul de cafea sau alte alimente.

Avantaje și riscuri

Gelul folosit într-o gutieră pentru albire nu acționează asupra substanței minerale a smalțului, cu alte cuvinte, nu va afecta rezistența acestuia. În schimb, pacienții vor simți o oarecare sensibilitate a dinților după tratament – în general acest lucru este valabil la orice fel de tratament de albire.

După purtarea unei gutiere, pacientul va avea un zâmbet uniform și un grad de albire care se menține pe o perioadă îndelungată. Aceste rezultate estetice superioare, de cele mai multe ori, nu se pot obține doar prin periaj, folosirea aței dentare și detartrajul la cabinet.

Efectele obținute după purtarea gutierei se mențin pe o perioadă de câteva luni sau chiar ani, în funcție de concentrația gelului folosit, dar și de obiceiurile ulterioare ale pacientului.

Albirea dinților prin această metodă este sigură pentru că pacientul nu va pierde substanță dentară. Un alt avantaj al acestei metode este că fiecare pacient beneficiază de o gutieră personalizată, creată special pentru el în cadrul laboratorului de tehnică dentară. Această gutieră poate fi păstrată și folosită ulterior pentru alte tratamente de albire.

Sensibilitatea dentară care poate apărea după tratamentul cu gutiera pentru albire cu gel de obicei dispare în câteva zile.

Cu toate acestea, recomandarea specialiștilor este ca un tratament de albire să nu se execute nici prea des pentru că, în acest caz, el poate deveni dăunător pentru dantura pacientului. Este bine ca aceste tratamente să fie repetate o dată la 12 sau 18 luni.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png