Proteză dentară

Proteza dentară.

Cauzele pierderii totale sau parțiale a dinților sunt numeroase, de la vârstă, la factori legați de stilul de viață sau alte afecțiuni dentare netratate (carii, boli parodontale). În timp, dinții lipsă pot cauza probleme ale ocluziei prin realinierea anormală a dinților alăturați, situați între spațiile goale. În plus, lipsa dinților nu are efecte negative doar asupra sănătății dento-maxilare, ci și asupra esteticii faciale.

Protezele dentare sunt confecționate din materiale rezistente, de calitate, iar apoi șlefuite pentru a reda cât mai fidel aspectul și funcționalitatea dinților naturali. Scopul acestora este de a-i reda pacientului încrederea de a zâmbi din nou în fiecare zi și de a-l ajuta să se bucure de alimentele preferate fără dureri sau inconveniențe.

Protezele dentare sunt piese rigide, realizate în laboratorul de tehnică dentară în funcție de nevoile fiecărui pacient. Ele sunt alcătuite din două părți – proteza dentară superioară și cea inferioară – fixate pe țesutul gingival. Pentru o aderență cât mai bună, pacienții pot folosi opțional și creme adezive.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Tipuri de proteze dentare.

Protezele dentare se împart în două categorii mari:

  • Fixe – se mai numesc și punți dentare și pot fi realizate din zirconiu, ceramică sau materiale acrilice. Au de regulă un cost mai ridicat și sunt inserate permanent în cavitatea bucală a pacientului cu ajutorul unui ciment dentar
  • Mobile – sunt realizate din compuși metalici, ceramică și rășini acrilice și sunt fixate de dinții naturali cu ajutorul unei cleme metalice. Avantajul protezei mobile este de a putea fi îndepărtată oricând de pacient, astfel că acesta beneficiază de un confort mai mare iar proteza poate fi curățată mult mai ușor

Protezele dentare pot fi clasificate și în proteze totale/complete (înlocuiesc toți dinții lipsă ai pacientului) sau parțiale (înlocuiesc dinții pierduți de pe ambele părți ale maxilarului și se inserează pe spațiul rămas liber).

Ce proteze dentare pot alege la clinica Dentrust?

La Clinica Dentrust, pacienții noștri pot alege mai multe tipuri de proteze dentare din materiale variate, adaptate particularităților fiecărui caz în parte:

  • Proteză totală acrilică
  • Proteză scheletată

Cât timp durează să mă obișnuiesc cu purtarea unei proteze dentare?

Protezele dentare pot cauza anumite inconveniențe pacienților la început. Este nevoie de o perioadă de acomodare iar aceasta poate varia ca durată (de la câteva săptămâni la câteva luni) în funcție de fiecare caz în parte și de tipul protezei. Dacă proteza dentară este de calitate și construită în conformitate cu situația specifică a fiecărui pacient, senzația de disconfort ar trebui să dispară de la sine. Dacă acest lucru nu se întâmplă, recomandăm prezentarea la cabinetul stomatologic.

Îngrijirea protezei dentare.

Pacienții trebuie să acorde îngrijirii protezei dentare aceeași grijă și atenție pe care ar acorda-o în mod normal dinților naturali. În majoritatea cazurilor, este recomandat ca protezele să fie îndepărtate în timpul nopții, curățate prin periaj sau folosirea unor tablete efervescente speciale și depozitate în condiții de igienă. Protezele, asemeni dinților naturali, pot dezvolta placă bacteriană, tartru sau pete, de aceea pacienții trebuie să le îngrijească în fiecare zi pentru a le păstra în cele mai bune condiții, atât din punct de vedere al aspectului, cât și al funcționalității.

Care este durata de viață a protezei dentare?

Protezele dentare pot rezista până la 30 ani sau chiar mai mult, fiind create special pentru a oferi pacienților aceeași rezistență și funcționalitate pe care o oferă dantura naturală. Durata de viață a protezei poate fi prelungită dacă este îngrijită corespunzător.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png