Sinus lift închis

Sinus lift închis

Sinus lift sau sinus lifting este o procedură chirurgicală necesară în cazul pacienților cu structură osoasă insuficientă înainte de implantul dentar pentru a asigura acceptarea și succesul implantului pe termen lung.

Sinus lift-ul este realizat de specialistul în chirurgie dentară și constă în adiția de os între maxilar și sinusurile maxilare și mutarea mai sus (lift) a membranei sinusului, cel mai frecvent prin pereții laterali ai sinusului maxilar.

Există două tipuri de proceduri de sinus lift – închis și deschis. Medicul este cel care decide, în urma realizării și vizualizării radiografiei panoramice, de ce tip de procedură are nevoie pacientul în funcție de volumul de os existent.

Sinus lift-ul închis sau intern se realizează în cazurile ușoare, atunci când sinusul nu trebuie ridicat foarte mult iar țesutul osos are cel puțin 10mm. În această situație, se poate realiza procedura de elevare a sinusurilor în aceeași ședință cu procedura de inserare a implantului dentar.

Pentru un sinus lift închis, este nevoie de o adiție osoasă de minim 1-2mm.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Ce presupune operația de sinus lift închis?

Procedura începe prin îndepărtarea gingiei și realizarea unei incizii pentru a pătrunde în membrana sinuzală. Aici se crează un orificiu pentru a putea face loc adiției de os până la nivelul necesar pentru inserarea ulterioară a implantului. Cantitatea de os necesară diferă de la pacient la pacient, dar în cazul sinus lift-ului închis ea este mai mică în comparație cu sinus lift-ul deschis. După adiția de os în spațiul dintre osul maxilar și membrana sinusală, locul intervenției este cusut.

Sinus lift-ul închis sau intern este necesar în situațiile în care mucoasa sinusală trebuie ridicată cu maxim 2-3mm sau atunci când, pentru succesul unui implant, este nevoie de un spațiu suplimentar de 1-2mm.

Riscuri și contraindicații

Dacă este realizată de un specialist, procedura de sinus lift închis este una ușoară și minim invazivă. Ea se realizează prin anestezie locală, nu presupune riscuri majore pentru pacient și se poate executa într-o singură ședință. Doar dacă este perforată membrana sinusală, pacientul poate dezvolta o infecție, de aceea se recomandă tratament medicamentos și o nouă intervenție după vindecarea sa. Însă, dacă apelați la un specialist în chirurgie cu experiență, acest risc este minimal.

Nicio procedură de sinus lift (intern sau extern) nu este recomandată celor care suferă de sinuzită cronică, datorită riscului de complicații. De asemenea, sinus lift-ul este contraindicat și celor cu probleme de coagulare a sângelui, boli ale sistemului imunitar, boli ale inimii și ale vaselor de sânge sau boli oncologice.

Indicații post-operatorii

Chiar dacă sinus lift-ul închis este o procedură mai puțin complicată decât un sinus lift extern sau deschis, totuși este necesar să respectăm câteva principii după operație – să nu suflăm nasul cu putere și să avem grijă când strănutăm să nu ne ținem de nas pentru că putem crește riscul de deplasare a grefei osoase.

Dacă sesizați o inflamație, o durere puternică sau sângerări care nu se opresc după 1-2 zile, reveniți la cabinetul stomatologic de urgență. De asemenea, dacă simțiți că materialul osos adăugat s-a deplasat când ați strănutat sau v-ați suflat nasul prea tare, contactați medicul dumneavoastră în cel mai scurt timp.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png