Sinus lift deschis

Sinus lift deschis

Există mai mulți factori de care depinde rata de succes a implantului dentar. Unul dintre cel mai importanți este calitatea structurii osoase a pacientului. În cazul persoanelor cu o structură osoasă fragilă, este nevoie de o procedură suplimentară – sinus lift închis sau deschis, în funcție de cantitatea de os pierdută.

Specialistul în chirurgie dentară este cel care ia această decizie în urma solicitării unei tomografii computerizate și a altor investigații. Pe baza acestora, el va putea ulterior concepe un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient.

Sinus lift-ul deschis sau extern este o intervenție chirurgicală folosită în cazul resorbțiilor mari de os pentru ridicarea sinusurilor pacientului. Scopul este de a crea un spațiu sau o fereastră între maxilar și sinusurile maxilare, unde se va pune adiția de os de care are nevoie pacientul pentru a susține implantul. Pentru a crea acest spațiu, specialistul în chirurgie dentară trebuie să mute membrana sinusului mai sus.

Procedura de sinus lift deschis este ceva mai complexă și mai laborioasă în comparație cu sinus lift-ul închis datorită cantității mari de os care trebuie înlocuită (osul alveolar este mai mic de 5mm). Din acest motiv, și perioada de recuperare este ceva mai mare – între 4 și 8 luni. Doar după această perioadă va putea fi inserat implantul dentar fără probleme.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Când este nevoie de sinus lift deschis?

Pacienții care vor avea nevoie de intervenții de sinus lift deschis sunt, după cum am menționat și mai sus, cei care au pierdut cantități semnificative de os (persoanele afectate de boli parodontale, persoanele afectate de edentații parțiale sau complete etc.).

Există riscuri?

Cel mai mare risc al procedurii de sinus lift deschis este perforarea mucoasei sinuzale, care poate duce la infecții sau alte complicații. Însă, dacă apelăm la un specialist în chirurgie cu experiență operatorie extinsă, riscurile de complicații sunt reduse. În general, rata de succes a intervențiilor de sinus lifting este una promițătoare (95-97%).

Chiar și în cazul în care apar complicații, ele pot fi rezolvate iar intervenția reluată după vindecarea mucoasei sinuzale.

Însă, si dacă intervenția a fost realizată ca la carte, pacienții pot resimți durere, disconfort și inflamații pentru o perioadă după operație. De aceea, de regulă, implantul dentar este inserat la câteva luni după sinus lift pentru a da timp materialelor biocompatibile adăugate să se transforme în os.

Sunt necesare vizitele regulate la cabinet pentru monitorizarea progresului și, dacă apar simptome severe, trebuie să contactați de urgență medicul dumneavoastră.

Situațiile în care sinus lift-ul extern poate fi realizat concomitent cu inserarea implantului dentar (în aceeași ședință) sunt ceva mai rare. Ne referim la cazurile în care pacientul nu a pierdut o cantitate semnificativă de os iar implantul poate fi inserat imediat și susținut de structura osoasă.

Indicații post-tratament

Pentru că această intervenție este delicată și ceva mai complexă față de operația de sinus lift închis, specialistul în chirurgie va prescrie antibiotic înainte și după operație, dar și medicamente antiinflamatorii și analgezice pentru a diminua inflamația și disconfortul resimțit de pacient.

Perioada de vindecare poate varia, de regulă se situează între 4-6 luni dar se poate extinde și la 8-9 luni în funcție de gravitatea cazului.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png