Split de creastă

Reușita unui implant dentar depinde de un cumul de factori, de la cei legați de stilul de viață la starea sănătății orale și a structurii osoase a pacientului. Un candidat bun pentru un implant dentar trebuie în primul rând să nu fie sufere de diverse afecțiuni dentare care pot compromite structura osoasă a maxilarului. În caz contrar, el va avea nevoie înainte de o intervenție suplimentară care poartă numele de split de creastă sau bone splitting.

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

În ce constă procedura de split de creastă?

Split-ul de creastă este o intervenție chirurgicală destinată pacienților cu o structură osoasă fragilă, incapabilă să susțină un implant dentar. În cazul acestora, creasta alveolară s-a atrofiat și a devenit prea îngustă, astfel că nu există suficient spațiu pentru implantul dentar. Prin această procedură, se urmărește despicarea crestei edentate și crearea unei cavități în creasta maxilarului pentru a face loc viitorului implant. Bone split-ul este o procedură de regenerare dentară.

În funcție de gravitatea cazului și de cantitatea de os pierdută, se poate realiza procedura de inserție a implantului dentar în aceeași ședință sau într-o ședință separată. După despicarea crestei dentare, medicul chirurg va folosi grefe de os în spațiul creat și îl va acoperi cu o membrană pentru a evita infecțiile sau resorbția osoasă.

Cui i se adresează procedura de split de creastă?

Persoanele cu o creastă osoasă redusă cu până la 3-4 mm din cauza diverselor afecțiuni dentare care duc la pierderea de os vor avea nevoie de un split de creastă pentru a susține un implant dentar. Medicul specialist este cel care va folosi scanarea 3D pentru a vedea exact cât spațiu trebuie creat pentru implant și va decide dacă pacientul este un candidat potrivit pentru această procedură.

Există o serie de afecțiuni care predispun pacienții la pierderea de os, de la boli parodontale, la infecții cronice ale dintelui, extracții sau traumatisme dentare.

Spit-ul de creastă nu este recomandat, în schimb, persoanelor cu boli parodontale sau boli ale gingiilor în stare avansată. De asemenea, nu este recomandat nici în cazul atrofiilor severe ale crestei.

Care sunt avantajele și riscurile?

Split-ul de creastă se poate realiza atât prin folosirea unor instrumente chirurgicale clasice, cât și prin regenerare osoasă ghidată (ROG) și prin dispozitive chirurgicale cu ultrasunete. Aceasta din urmă este varianta preferată pentru că implică cele mai noi tehnologii, este minim invazivă pentru pacient, durerea și disconfortul sunt ameliorate semnificativ și oferă cele mai bune rezultate pe termen lung. Mai mult, în acest caz, se poate insera implantul în aceeași ședință după grefarea de os. În cazul folosirii exclusive a instrumentelor manuale, însă, apare riscul de rupere a osului.

Printre avantajele acestei proceduri se numără și creșterea volumului de os, o mai bună stabilitate ulterioară a implantului și creșterea gradului de osteointegrare a lucrării.

Dacă este efectuată de către un specialist în chirurgie cu experiență, folosind cele mai noi tehnici și echipamente, rata de succes a procedurii de split de creastă este una promitățoare de până la 98%.

În prezent, bone split-ul este una dintre cele mai sigure soluții pentru creșterea lungimii și lățimii crestei osoase.

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png