Stomatologie copii

Stomatologie copii

Stomatologia pentru copii, denumită și pedodonție sau stomatologie pediatrică este ramura stomatologiei care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul diverselor afecțiuni dentare ale copiilor cu vârsta de până la 16 ani.

Pedodontul este un medic specialist care se ocupă exclusiv de sănătatea orală a copiilor. El are atât pregătirea medicală necesară pentru a trata cele mai uzuale probleme de natură dentară la copii, cât și abilitatea de a-l pregăti psihologic pe cel mic pe parcursul primei sale vizite la cabinet.

Pedodonția include atât tratamentul dentiției temporare, cât și definitive a copiilor, dar și tratamente profilactice sau de prevenție a diverselor afecțiuni (igienizare profesionistă, sfaturi privind periajul dentar etc.).

Programează-te acum într-una din locațiile noastre!

Intră în legătură cu consilierul nostru pentru informații legate de disponibilitate, servicii oferite și prețuri.

Când este indicat să venim cu cel mic la cabinet?

Prima vizită la stomatolog ar trebui să aibă loc, bineînțeles, cât mai devreme, în jurul vârstei de 6 luni-1an, odată cu apariția primului dinte de lapte. Este indicat să-l obișnuim pe cel mic cu atmosfera dintr-un cabinet stomatologic cât mai devreme pentru ca el să scape de teamă și să aștepte următoarea vizită fără emoții.

În plus, prevenția este foarte importantă în cazul majorității afecțiunilor la copii. O parte dintre problemele care apar la dinții de lapte pot afecta și dentiția definitivă dacă nu le depistăm și acționăm corespunzător.

Dacă sesizați probleme de masticație la copilul dumneavoastră, sesizați că are dinți înghesuiți sau strâmbi, spații interdentare sau o mușcătură strâmbă (nu se așează corect dinții de sus pe cei de jos), este indicat să îl aduceți pe cel mic pentru un control de rutină.

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni la copii?

Stomatologia pentru copii este necesară de la vârste fragede, printre cele mai comune afecțiuni numărându-se cariile dentare, gingivita, infecțiile, erupțiile neconforme ale dinților sau înghesuirile dentare. Puțini oameni știu că până și bebelușii pot dezvolta carii dentare, de aceea o vizită timpurie la un cabinet stomatologic poate preveni multe complicații la maturitate.

Aceste probleme la copii pot avea cauze ereditare sau pot fi determinate de obiceiuri greșite în ceea ce privește sănătatea orală.

Avantajele vizitelor la stomatolog pentru copii

De ce ar trebui să-l obișnuim pe cel mic cu vizitele regulate la stomatolog? Iată câteva argumente:

  • Va scăpa de frica nefondată de medicul stomatolog și de cabinet pentru că se va obișnui cu atmosfera și cu procedurile efectuate iar data viitoare va scăpa de emoții și va veni cu plăcere
  • Va deprinde obiceiuri sănătoase de igienă dentară, esențiale pe termen lung
  • Pentru că potențialele afecțiuni dentare sunt depistate timpuriu, copilul scapă de complicații, disconfort și durere pe mai departe
  • Este o experiență benefică atât pentru copil, cât și pentru părinte pentru că ambii află informații importante, poate chiar noi, despre îngrijirea corespunzătoare a danturii
  • Dacă alegeți un medic specializat (pedodont), aveți certitudinea că specialistul știe cum să-l întâmpine și să-l trateze pe cel mic și să transforme orice vizită la cabinet în ceva distractiv pentru el, nu traumatizant
  • Există metode inovatoare de anestezie pentru copii (cum sunt inhalosedarea și sedarea profundă) ideale chiar și pentru cei cu vârste fragede pentru ca toate tratamentele să se desfășoare în cele mai bune condiții, fără durere.

De ce stomatologie pentru copii la clinica Dentrust?

La clinica Dentrust, specialiștii noștri în stomatologie pentru copii au pregătirea necesară pentru a crea o ambianță plăcută atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei mici. Vă vom întâmpina mereu cu plăcere și suntem pregătiți să vă răspundem la toate întrebările.

Serviciile noastre de stomatologie pentru copii acoperă o paletă largă de afecțiuni care pot apărea la cei mici, de la tratamentul cariei dentare simple sau complicate, la fluorizări profesioniste, ortodonție sau extracții dentare. Contactați-ne oricând pentru mai multe detalii!

Image
Art of dental surgery.

SERVICII

Utile

CONTACT

dentrust-auriu.png